home
muziek
ons huis
stamboom
links


Genealogie
Onze beide families doen aan stamboomonderzoek.Ooit begonnen door geļnteresseerde familieleden die echt ambachtelijk naar een stadsarchief gingen en daar oude aktes gingen doorspitten.
Door de komst van de computer en het internet is het mogelijk om al die naspeuringen voor iedereen zichtbaar te maken. En daar is Lilian flink mee aan de slag gegaan. Eerst heeft ze de stamboom van haar eigen achternaam gedigitaliseerd. En toen was het zoeken naar een mooie manier om dat zichtbaar te maken. Die heeft ze gevonden bij TNG. Dit zorgt voor een zogenaamde dynamische weergave van de stamboom-database. Elke pagina wordt ter plekke samengesteld. Bovendien zorgt het voor fraaie overzichten, dus niet alleen tekst. Je kunt ook foto's, documenten etc. toevoegen waardoor het nog boeiender wordt. Het resultaat kun je zien door te klikken op het logo hieronder


Toen dat na veel gepriegel naar volle tevredenheid was opgezet was Lilian niet meer te stuiten en begon ze zich ook bezig te houden met de stamboom van het geslacht Warffemius.
Klik op onderstaand logo om te kijken hoe dat verder ging.

Een stamboom volgt alleen de lijn van de achternaam van vaders zijde. En dat is natuurlijk boeiend, maar een mens heeft meer familie dan alleen van vaders zijde. Dus: maar weer verder speuren. Een dergelijk onderzoek heet een "Kwartierstaat". Gewoon zoeken naar al je voorouders.
En dat heeft Lilian dus letterlijk gedaan! Vandaar dat deze "kwartierstaat" inmiddels al is omgedoopt tot "Familieboom". Ze vindt het gewoon een sport: telkens weer een persoon er aan vast te knopen. Het lijkt wel of ze pas rust als ze heel Nederland aan elkaar heeft geknoopt...

© Belgraver-Warffemius 13 oktober 2009